2018-2019 Farabi Giden Öğrenci Başvuruları

2018-2019 Akademik yılı Güz / Güz-Bahar Yarıyılı Başvuruları

2018-2019 Akademik yılı Güz / Güz-Bahar yarıyılı başvuruları 1 Mart – 15 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Farabi Değişim Programı kapsamında üniversitemizden gitmek isteyen öğrenciler belirlenen tarihler arasında üniversitemiz Farabi Bölüm Koordinatörlerine şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Bölüm koordinatörünüzü öğrenmek için buraya tıklayabilirisiniz.

2018-2019 Güz / Güz–Bahar yarıyılı için Anlaşmalı Olduğumuz Üniversitelerin Listesini görüntülemek için tıklayınız.

Farabi Değişim Programı ile farklı bir üniversiteye GİTMEK isteyen öğrencilerimiz için gerekli belgeler

• 2 adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • 2 adet Onaylı Transkript
  • 2 adet Aday Öğrenci Başvuru Formu  Formu indirmek için tıklayınız. (Formu bilgisayar ortamında doldurmanız zorunludur.)
  • 3 adet Fotoğraf
  • 2 adet öğrenci belgesi
  • Hak kazanan öğrenciler için SGK Hizmet Döküm Belgesi

Başvuru Koşulları

*  lisans öğrencilerinin son genel akademik not ortalamalarının en az 2.0/4 olması,

* Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin son genel akademik not ortalamalarının en az 2.5/4 olması,

NOT: Aday Başvuru Formları Bilgisayar ortamında eksiksiz olarak doldurulacaktır. Fotoğrafsız, imzasız ve el yazısı ile doldurulmuş olan Farabi Aday Başvuru Formları kabul edilmeyecektir.

Gitmesi kesinleşen Öğrencilerin teslim etmesi gereken evraklar:

1- Öğrenim Protokolü tıklayınız Öğrenim Protokolünü kabul edildiğiniz üniversitenin ve kendi üniversitenizin  ders müfredatını temin ederek,  ilgili bölüm koordinatörü hocanızla birlikte 4 güz dönemi 4  bahar dönemi toplamda 8 nüsha olarak bilgisayar ortamında doldurarak Farabi ofisine teslim etmeniz gerekmektedir.

2- Öğrenci Başvuru Formu tıklayınız (Bilgisayar ortamında doldurulup, 2 nüsha çıktısını alıp ilgili bölüm koordinatörü veya bölüm başkanına imzalatıldıktan sonra  Farabi ofisine teslim etmeniz gerekmektedir.)

3- Çalışma Bildirim Dilekçesi tıklayınız (Bilgisayar ortamında doldurulup Farabi ofisine teslim etmeniz gerekmektedir.)

4 – Öğrenci Yükümlülük Sözleşmesi tıklayınız (Bilgisayar ortamında doldurulup 2 nüsha çıktısı alınarak Farabi ofisine teslim etmeniz gerekmektedir.)

Not: Kendi adınıza ait hesap bilgileriniz ve IBAN numaranız Halk Bankası olmak zorundadır. Başka banka hesap numarası ve IBAN numarası bildiren öğrencilerin burs ödemesi kesinlikle yapılmayacaktır.

5 – Öğrenci Beyannamesi tıklayınız (Bilgisayar ortamında doldurulup çıktısı alınarak Farabi ofisine teslim etmeniz gerekmektedir.)

Evrakların hazırlanarak teslim edileceği son tarih 09 Mayıs 2018′dir.

Değişim İlanlarının Yükseköğretim Kurumlarında Duyurulması

1-15 Mart 2018

Başvurulara İlişkin Belgelerin Kurumlar Arası Son Gönderilme Tarihi

4 Nisan 2018

Değişime İlişkin Sonuçların Açıklanması

25 Nisan 2018

Öğrenim Protokollerinin Düzenlenmesi ve Oryantasyon Son Tarihi

9 Mayıs 2018

YÖKSİS üzerinden YÖK’e Başvuru Sayılarının İletilmesi (Son Gün)

16 Mayıs 2018

NOT: İstanbul Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Anadolu Üniversiteleri online başvuru kabul etmektedir. Bu üniversitelere değişim yapmak isteyen öğrencilerin ilgili üniversitelerin web sayfalarından online başvuru yaparak başvuru çıktılarını Başvuru dosyalarına eklemeleri gerekmektedir.